You are here:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nova Opel Astra pristiže s atraktivnijim dizajnom

Opel je obelodanio prve oficijelne „tizere“ nove Astre, pred premijeru koja će biti održana u toku godine.

U igri je definitivno atraktivniji dizajn, a novalija će počivati na novoj Stellantisovoj EMP2 platformi, čije usluge koristi i Peugeot 308. Biće u ponudi u hečbek i Sports Tourer karavanskoj formi.

Kao što je prethodno sugerisano kroz veliki broj špijunskih fotografija, Astra usvaja novi „Vizor“ dizajn maske hladnjaka, što će je staviti u ravan s Corsom, Crosslandom i Mokkom. Zadnji deo takođe preuzima smernice dizajna od Mokke, s tim što će se preko zadnjih vrata pružati natpis „Astra“.

Novi Opelov pulen iz C segmenta će dobiti elektrifikovani pogonski sklop po prvi put, s tim što EMP2 platforma dozvoljava eksploataciju „plug-in“ hibridnog sistema, koji će verovatno u ponudi biti pored benzinskih i dizel verzija. Ova arhitektura nije kreirana za čisto električni pogon.

Vrlo je verovatno da će „plug-in“ hibridna Astra biti u ponudi u dve verzije: sa standardnim prednjim pogonom, uz moćniju opciju s pogonom na sve točkove (300 ks).

Unutrašnjost nove Astre krasi „Pure Panel“ digitalna postavka koja uključuje dva široka displeja, aranžirana u formatu „orijentisanom ka vozaču“. Opel kaže da je fizičke kontrolne jedinice sveo na osnovne funkcije.

Novajlija će se proizvoditi u Riselshajmu, dok ostaje nesigurnost u vezi s budućnošću Vauxhallove fabrike u Elsmer Portu, gde se Astra takođe proizvodi.

Izvor:Vrele Gume