You are here:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nova stanica za punjenje električnih automobila u Podgorici

Kompanija Schneider Electric u saradnji za partnerom EVC Montenegro, donirala je punjač za električne automobile Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma povodom obilježavanja 30 godina Crne Gore kao ekološke države.

Danilo Mrdak, državni sekretar za ekologiju, zahvalio je kompaniji EVC Montenegro i Schneider Electric na donaciji, kao i na njihovom razumijevanju da u godini kada obilježavamo 30 godina ekološke države, kroz primjer Ministarstva na neki način podstaknemo „zelenu kulturu“.

-Naša je namjera da prvih deset građana koji kupe električni automobil dobiju karticu kao donaciju i na taj način dobiju mogućnost da koriste punjač koji se nalazi ispred Ministarstva, i da on na neki način postane dio javne infrastrukture – saopštio je Mrdak.

Kako je istakao, Ministarstvo pokušava da animira druge društveno odgovorne kompanije da pomognu u ozelenjavanju Crne Gore.

EVC Montenegro doniralo je punjač za električne automobile  Ministarstvu  ekologije, prostornog planiranja i urbanizma. Nova stanica za punjenje električnih automobila se nalzi u Podgorici i zvanično je puštena u rad
Foto: EVC Montenegro – Danilo Mrdak, državni sekretar za ekologiju

Izvršni direktor kompanije EVC MontenegroDino Jahdadić, kazao je da mu je izuzetno drago što državne institucije počinju da prepoznaju značaj razvoja infrastrukture neophodne za proces elektrifikacije transporta u Crnoj Gori. 

-U tu svrhu zajedno smo sa našim principalom, kompanijom Schneider Electric, donirali i obezbijedili AC punjač za električne automobile, snage 2x22kW. U isto vrijeme, na ovom punjaču moći će da se pune dva električna automobila – istakao je Jahdadić.

Nova stanica za punjenje električnih automobila u Podgorici. Stanica za punjenje električnih automobila je isred zgrade Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Kompanije Alliance Crna Gora, u julu je ustupila na korištenje električno vozilo Nissan Leaf Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao dio podrške u akciji obilježavanja 30 godina ekološke države Crne Gore.

Električno vozilo Nissan Leaf puniće se na stanici ispred zgrade Ministarstva.

Izvor: ecoportal.me