You are here:

BMW slavi jubilej – milion isporučenih elektrifikovanih automobila

Jubilarni četvorotočkaš je električni BMW iX.

Desetak godina je prošlo otkako je BMW i zvanično krenuo putem elektrifikacije. Tokom tog perioda uspeli su da nagomilaju milion dostavljenih vozila sa raznim oblicima hibridizacije, uključujući i 100% električne modele.

No, to je samo početak… Piter Nota, član Upravnog odbora nemačke marke, najavljuje velike poduhvate za BMW u bliskoj budućnosti. “Već imamo novi cilj, a to je dva miliona prodatih elektrifikovanih automobila kroz dve godine”, istakao je rukovodilac bavarskog brenda.

BMW je posebno ambiciozan povodom prodaje električnih četvorotočkaša. “Želimo da sledeće godine udvostručimo ovogodišnji uspeh. Do 2025. BMW grupa imaće dva miliona dostavljenih potpuno električnih automobila”, kaže Nota.

Bavarci veruju da će značajnom rastu prodaje EV modela doprineti nedavni start karijere dva vozila. Tokom prošlog meseca otpočele su isporuke za i4 i iX, te bi njih dvojica trebalo da dodatno „daju krila“ segmentu električnih vozila kod BMW-a.

Uostalom, BMW planira još električnih modela naredne godine, pre svega EV pandane za Seriju 7 i X1. Na sve to treba dodati već postojeći portfolio, te je sasvim jasno da su proklamovani ciljevi lako ostvarivi.

Izvor:AutoRepublika